SASTOJCI:
dunje – 300 g
brašno – 500 g
maslac – 250 g
šećer – 200 g + 3 kašike
jaja – 3 komada
so – 1 prstohvat
vanilin šećer – 1 kesica
krokan od kikirikija – za posipanje
PRIPREMA:
Umutite žumanca sa 100 g šećera i maslacem dok ne pobele. Dodajte so, vanilin šećer i brašno. Zamesite testo. Namažite odgovarajući kalup za pečenje maslacem, može okrugao ili pravougaoni. Rasporedite testo tako što podižete krajeve i oblepite zidove.
Ostavite oko 20 minuta u frižideru. Za to vreme narendajte dunju na krupno rende i izdinstajte sa 3 kašike šećera, dok ne omekša, dok mešate neprestano. Ohladite.
Stavite posudu za pečenje u rernu i ispecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Umutite belanca sa ostatkom šećera u gust sneg. Izvadite posudu i rasporedite dunje. Odozgo prekrijte masom od belanaca. Pospite grilijašem od kikirikija. Dopecite na gornjem grejaču do braonkaste preplanulosti.
Sklonite prsten gotove pite i servirajte na odgovarajući poslužavnik.