Prodaja sadnice dunje

Dunja pomaže protiv korone

Da li voće pomaže protiv korone, pitanje je koje se često može čuti ovih dana.

Sve vrste voća sadrže hranjive elemente koji su jako korisni u ishrani ljudi. Osim hranivosti vitamini , minerali , kiseline i druge materije preko su potrebne u ishrani ljudi . Vitamini imaju i minerali imaju ključnu ulogu u organizmu čoveka, čovek bez ovih elemenata nebi mogao da preživi, a svaki nedostatak ovih elemenata u organizmu čoveka dovodi do disbalansa i oštećenja organizma. Manjak vitamina u organizmu dovodi do slabljenja organizma kao i slabljenja imunog sitema, slab imuni sitem je koren svih bolesti koji se javljaju kod čoveka. Imuni sistem je najveća brana zdravlja čoveka, bez imunog sistema čovek bi odmah bio napadnut od raznih virusa i bakterija. Bukvalno za par minuta čovek bi bio pobeđen i mrtav bez imunološkog sistema. Jačanjem imunog sitema jačamo i snagu za suprostavljanje virusima i bakterijama.

Kako ojačati imuni sistem i pripremiti se za nadolazeće talase virusa.

Ishrana voćem je jako korisna i na taj način se unose vitamini u organizam.
Dunja je jedna od vitaminima najbogatijih voćnih vrsta.
Plod dunje je jako zdrav, u njemu se nalazi dosta vitamina c, čak i do tri puta više nego u limunu. Dunja sadži i kalijum, natrijum , cink, gvožđe, bakar, mangan. Dunja sadži pektin oko 20% sluzi, 8% fruktoze, 1% jabučne kiseline, 15% ulja, amigdalin, emulzin, tanin.

Nutritivna vrednost dunje

Poznato je da je korona virus opasan virus koji najčešće napada slabe organizme, i slabe imune sisteme. Da bi ojačali imunitet treba unositi dnevno bar 300g dunje. Ograničenja u količini nema, a i sam boravak u prostoriji u kojoj mirišu dunje je blagotvoran protiv korona i korona virusa. Bilo da je covid ili neki drugi virus ishana dunjom i drugim voćem pomoćiće u borbi protiv virusa.

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll