Prodaja sadnice dunje

Džem od dunja

Džem od dunja

SASTOJCI
2 kg dunja (očišćenih)
1 kg šećera
200 ml vode
3 kesice vanilin šećera

PRIPREMA
Dunje oprati, očistiti, oljustiti, iseći i izmeriti. Staviti ih u šerpu, usuti šećer i vodu.

Kuvati na umerenoj temperaturi da dunje omekšaju, a tečnost malo uvri.

Skloniti sa ringle, promešati štapnim blenderom ili mikserom.

Vratiti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje, dok se ne dobije željena gustina. Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvaditi kašiku džema, staviti na tačnu, ohladiti i proveriti gustinu.

Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer.

Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle oko pola sata izvaditi tegle, staviti da se malo prohlade, nekoliko minuta. Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti tegle u isključenu (a još toplu) rernu da odstoje oko pola sata. Izvaditi, dobro ih zatvoriti, uviti u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll